Binance tüm işlemleri durdurdu Kanada'dan çekiliyor

Binance tüm işlemleri durdurdu Kanada'dan çekiliyor

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Binance, yeni kripto düzenlemelerinin ortasında Kanada'dan çekildi.

A+A-

Binance Cuma günü yaptığı açıklamada, ülkenin kripto para borsaları için yatırımcı limitleri ve zorunlu kayıtlar da dahil olmak üzere bir dizi yeni yönerge yayınlamasından haftalar sonra Kanada'dan çekildiğini söyledi.

Kanada, geçtiğimiz aylarda bir ön kayıt sürecinin başlatılmasıyla kripto varlık ticaret platformlarına yönelik düzenlemeleri sıkılaştırdı. Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu'nun web sitesine göre, kurallara uymayan şirketler potansiyel yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Kripto borsası Binance attığı bir tweet'te, "Ne yazık ki, kripto borsalarına sağlanan sabit paralar ve yatırımcı limitleriyle ilgili yeni rehberlik, Kanada pazarını şu anda Binance için artık savunulamaz hale getiriyor" dedi.

Binance, son kılavuza katılmadığını ve ülkedeki kripto operasyonları için kapsamlı bir çerçeve oluşturmak üzere Kanadalı düzenleyicilerle birlikte çalışmayı umduğunu söyledi.

Kanada vatandaşı Changpeng Zhao tarafından kurulan kripto borsası, "Kanadalı kullanıcılar bir kez daha daha geniş bir dijital varlık paketine erişme özgürlüğüne sahip olduklarında bir gün piyasaya geri döneceğimizden eminiz" dedi.

Dijital varlıklar endüstrisi, özellikle Kasım ayında Binance'in rakibi FTX'in çöküşünden bu yana, dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerin hedefindeydi ve bu da en büyük dijital paraların fiyatlarında bir piyasa düşüşünü tetikledi.

Sektörün piyasa değerinden bir trilyon dolardan fazlasını silen 2022 kripto kışının başlamasının ardından, kanun yapıcılar ve menkul kıymetler düzenleyicileri, kripto şirketlerinin nasıl çalıştığına ve müşteri fonlarını nasıl tuttuğuna ilişkin açıklamalar için daha sıkı kurallar talep etti.

Mart ayında da Binance ve CEO'su Zhao, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından, düzenleyicinin "yasadışı" bir borsa ve "sahte" bir uyum programı olduğunu iddia ettiği platformu işlettiği için dava edildi.

İlgili Haberler