Binance'e bir kötü haber daha

Binance'e bir kötü haber daha

Kripto paraların son aylarda değerini yitirmesinin ardından bazı ülkelerde de yasal zorluklar yaşamaya başlayan Binance'e bir kötü haber daha geldi.

A+A-

Donanımhaber'in haberine göre Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu (SC) bugün, yasadışı olarak faaliyet gösterdiği iddiasıyla Binance’a karşı yaptırım eylemlerini duyurdu.

SC, kripto borsasının, Sermaye Piyasaları ve Hizmetler Yasası 2007'nin 7(1) ve 34(1) Bölümlerinde bulunan gerekli kayıt gereklilikleri olmaksızın bir Dijital Varlık Borsası olarak yasa dışı bir şekilde faaliyet gösterdiğini iddia ediyor. 

SC yaptığı açıklamada “SC, Temmuz 2020'de SC'nin Yatırımcı Uyarı Listesine dahil edilmesine rağmen Malezya'da yasadışı olarak faaliyet göstermeye devam ettiği için Binance'e karşı bir kamu kınama yayınladı” dedi. 

SC, borsaya dört bağlı kuruluşa ve firmanın CEO'su Changpeng Zhao'ya (CZ) karşı yaptırım eylemi başlattı. Böylece, Binance Holdings Limited, Binance Digital Limited, Binance UAB ve Binance Asia Services Pte Ltd'e icra başlatıldı.

Dört kuruluşun tümüne 26 Temmuz 2021 tarihinden itibaren 14 iş günü içinde web sitesini ( www.binance.com ) ve mobil uygulamaları devre dışı bırakmaları emredildi. Ayrıca, dört kuruluşun tümü medya ve pazarlama faaliyetlerini derhal durdurması istendi.

CZ'ye ayrıca yukarıdaki yükümlülüklerin yerine getirilmesini sağlaması talimatı verildi. SC, yukarıdaki yaptırım eylemi duyurusunu bir tüketici uyarısı şeklinde şöyle tamamladı:
“Yatırımcılara yasa dışı dijital varlık borsalarıyla uğraşmayı ve bu borsalar aracılığıyla yatırım yapmayı bırakmaları tavsiye edilmektedir. Şu anda Binance'de hesapları olanların platformları üzerinden alım satımı derhal durdurmaları ve tüm yatırımlarını derhal geri çekmeleri şiddetle tavsiye edilmektedir.” 

Binance sözcüsü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "SC'den gelen bildirimin farkındayız ve Binance.com'un Malezya dışında faaliyet göstermediğini doğrulayabiliriz" dedi. Sözcü, borsanın "düzenleyicilerle çalışırken işbirliğine dayalı bir yaklaşım benimsediğini" ve uyumluluk yükümlülüklerini "çok ciddiye aldığını" da sözlerine ekledi.