Binance'e bir şok daha: O ülkede de kapatılıyor

Binance'e bir şok daha: O ülkede de kapatılıyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, gördüğü baskılar sebebiyle yeni kararlar almaya devam ediyor. Dev borsa şimdi de Güney Afrika’da türev işlemlerini durdurma kararı aldı.

A+A-

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, birçok ülkeden düzenleyici baskılar görmeye devam ediyor. Dev borsa daha önce aldığı kararlarla birkaç Avrupa ülkesinde ve Avustralya’da vadeli işlemleri durdurmuştu. Bunun ek olarak da geçtiğimiz hafta Singapur’daki tüm kripto para işlemlerini durdurma kararı almıştı.

Binance bu kararlarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz haftalarda Güney Afrika tarafından yasa dışı işlem yaptığı için uyarı alan borsa şimdi de ülkedeki türev işlemleri durdurduğunu açıkladı. 

Geçtiğimiz günlerde borsa tarafından yapılan açıklamalarda Binance’in Güney Afrika’daki düzenleyici baskılar sebebiyle türev işlemlerini sunmayı bırakacağı ifade edildi.

90 gün süre

Dev borsa tarafından yapılan açıklamada, kullanıcıların türev işlemleri yapmasının yasaklandığı, açık pozisyonları kapatmaları için de 90 gün süresi olduğu ifade edildi:

Açıklamalarda, “Kullanıcılar 6 Ocak 2022’ye kadar pozisyonlarını kapatmak zorundadır. Bu tarihten sonra açık kalan tüm pozisyonlar otomatik olarak kapatılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Borsa üzerindeki düzenleyici baskılar dünya çapında artmaya devam ederken CEO Changpeng Zhao, geçtiğimiz günlerde İrlanda’da bir genel merkez kuracaklarını açıklamıştı.