Binance'tan Rusların hesaplarını bloke ediyor

Binance'tan Rusların hesaplarını bloke ediyor

Binance, üst düzey Rus yetkililerinin akrabalarının da hesaplarını bloke ediyor

A+A-

Dünyanın en büyük borsalarından biri olan Binance, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yüksek dereceli yönetim üyeleri akrabalarının hesaplarını bloke etti.

Bloomberg'in raporuna göre kısıtlamalar, Rusya'nın komşusu Ukrayna'yı işgaline devam etmesinden kaynaklı.

Binance'ın geçtiğimiz 2 ay boyunca bloke ettiği bazı hesaplar;

Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov,Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un üvey kızı Polina Kovaleva,Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'un kızı Elizaveta Peskova,Rus oligark Konstantin Malofeev'in oğlu Kirill Malofeev,ABD ve AB yaptırım listelerinde yer alan ve Kiev makamları tarafından Donbas bölgesindeki savaşa karıştığı için aranan Putin'in destekçisi Malofeev.

Mart ayının başında Binance CEO'su Changpeng Zhao yasaklamalar hakkında şunları söylemişti:

"Yaptırım getirilen onaylanmış Rus vatandaşlarının hesapları engelleniyor. Ancak tüm Rus vatandaşlarının hesaplarının engellenmesi etik olmaz."

Zhao ayrıca, Moskova'ya yapılan batı yaptırımlarının kendi borsası üzerinden kripto para birimleri ile atlatılması hakkındaki endişelerin ise boşa olduğunu dile getirdi.

Nisan ayının başında ise Rus kullanıcılarına, Avrupa Birliği tarafından onaylanan en son yaptırım turu başladı. Bu yaptırımlar ile platformda 10.000 € (10.800 $) değerini aşan kripto varlıkları olan Rus vatandaşları sınırlı hizmetten faydalanabilecek.

Binance'in uyguladığı yaptırımlar

Binance, Elizaveta Peskova'nın hesabını 3 Mart 2022 tarihinde borsayı üçüncü taraf bir aracı kurum ile kullanmaya çalıştığında bloke etti. Sonraki hafta da ABD Hazine Bakanlığı tarafından bloke onaylandı.

Polina Kovaleva'ın hesabı ise 24 Mart 2022 tarihinde bloke edildi. 20 Nisan 2022'de ABD Hazinesi tarafından Kovaleva'ın Binance hesaplarının da kapatıldığı bildirildi.

Kripto para borsası Binance onaylanmış hesaplarda, Rusya ile bağlantılı diğer kişileri tespit etmeye çalışmaya devam ediyor.

Binance'tan Çağrı Poyraz konu hakkında şunları söyledi:

”Bizim uyumluluk ekranı operasyonlarımızın farklı olmasının sebebi ‘proaktif’ olması. Bir kişi veya kuruluşlara yönelik herhangi bir düzenleyici veya yasal işlemden önce finansal suç riskini tespit etmeyi ve caydırmayı amaçlıyor."

İlgili Haberler