Binance'ten dijital varlık projelerine 500 milyon dolar

Binance'ten dijital varlık projelerine 500 milyon dolar

Binance'ın risk sermaye şirketi Binance Labs dijital varlık projelerine yatırım için 500 milyon dolarlık fon ayıracağını açıkladı. Son kararla Silikon Vadisi’nin dijital varlık odaklı yatırımlarının toplamı 7,6 milyar dolara ulaştı.

A+A-

Dünyanın en büyük kripto Borsalarından Binance’in risk sermaye şirketi Binance Labs, dijital varlık projelerine yatırım için 500 milyon dolarlık fon ayıracak.

Fon açıklaması, Andreessen Horowitz’in geçtiğimiz hafta kripto fonu için 4,5 milyar dolarlık fon toplaması sonrası geldi.

Son kararla Silikon Vadisi’nin dijital varlık odaklı yatırımlarının toplamı 7,6 milyar dolara ulaştı. Kripto para piyasasında yaşanan son çöküşe rağmen bazı risk yatırımcılar inişli çıkışlı endüstriye yatırımına devam ediyor.

Binance Labs Yönetim Kurulu Başkanı Ken Li, “En parlak beyinler bu endüstriye gelmeye devam edecek ve en anlamlı projeleri geliştirecekler” açıklamasında bulundu.

Yeni fonun DST Global Partners ve Breyer Capital gibi kurumsal yatırımcıların yanında aile şirketleri tarafından da ilgi gördüğü belirtiliyor.

Li, verdiği bir röportajda fonun blok zincir, web3, erken dönem riskli start-uplar ve daha oturmuş büyüme odaklı projelere token ve sermaye karışımından oluşan bir yatırım planı olduğunu kaydetti.

Batan Terra sabitkoin projesine 3 milyon dolar yatırmıştı
Binance Labs, daha önce The Sandbox ve STEPN gibi kripto bazlı oyun geliştiricilerine ve blok zincir start-up’ı Aptos Inc.’e yatırım yapmıştı. Şirketin Mayıs ayında çöken ve yatırımcıları için devasa kayıplara neden olan Terra sabitkoin projesinde de 3 milyon dolarlık yatırımı bulunuyordu.

Terra’nın çöküşü sonrası Binance CEO’su Changpeng Zhao projeyle arasında mesafe koymuş ve şirketinin son 4 yıl içinde yüzlerce projeye yatırım yaptığını ve çok azının başarısızlıkla sonuçlandığını belirtmişti.

Li de çöken sabitkoinle ilgili, “Terra endüstri için hem bir uyarı hem de öğrenilmesi gereken bir ders olmalı” değerlendirmesinde bulundu.

Sürdürülebilir iş modellerine odaklanılacak

Li’ye göre oluşturulan yeni fonla birlikte token ekonomisi için kullanılan tokenomics kısmına dikkatle yaklaşılacak ve yatırım yapılacak kripto projelerinin sürdürülebilir bir iş modelleri olup olmadığına bakılacak.

Piyasadaki mecvut düşüşün ileri safha start-up’lara değerleme açısından zarar verdiğini söyleyen Lİ erken safha start-up’ların ise şu an için etkilenmediğine vurgu yaptı. Li endüstride yeniliklerin azalmasından endişelenmediğini de sözlerine ekledi.

Li konuyla ilgili, “Bir önceki döngüye bakarsak 2020 ve 2021’de herkesçe bilinen projelerin önemli bir kısmı "kripto kışı" olarak tanımlanan düşüş döneminde ortaya çıkarıldı” dedi.

İlgili Haberler