Binlerce karttan milyonlar çekilmiş

Binlerce karttan milyonlar çekilmiş

İstanbul'da 10 bin 350 kişinin kart bilgilerini alarak yaklaşık 10 milyon lira haksız kazanç elde ettiği iddia edilen 40 kişi yakalandı.

A+A-

İstanbul'da hayat sigortası yenileme ücreti bahanesiyle aradıkları 10 bin 350 kişinin kart bilgilerini alarak yaklaşık 10 milyon lira haksız kazanç elde ettiği iddia edilen 40 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kadıköy Bahariye'de faaliyet gösteren bir çağrı merkezi üzerinden aranan ve "geçen yıl otomatik talimatla kabul ettiğiniz hayat sigortasının bugün son günü, sigortanızı uzatmak için 800 lira, iptal etmek için 350 lira ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödeme yapmazsanız icra yoluyla bin 600 lira tahsil edilecektir" denilen çok sayıda kişinin kart bilgileri alınarak dolandırıcılık yapıldığını belirledi.

Ekipler, dün düzenledikleri operasyonda söz konusu çağrı merkezinde çalışan 40 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 51 harddisk, çok sayıda flash bellek ve telefon ile diz üstü bilgisayar ele geçirildi.

Şüphelilerin elde ettiği 10 bin 350 kişiye ait kart bilgileriyle Ukrayna'daki bir şirket adına çıkarılan pos makinesinden 10 milyon liranın üzerinde çekim yaptığı belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.