Binlerce Kıbrıslı Rum, Kuzey Kıbrıs'ta TL'ye akın ediyor

Binlerce Kıbrıslı Rum, Kuzey Kıbrıs'ta TL'ye akın ediyor

TL'nin Euro karşısında değer kaybetmesi Kıbrıs'ta hareketliliğe yol açtı. Kuzey ile güney arasında bazı ürünlerin fiyat farkı yüzde 70'e kadar çıkınca, binlerce Rum alışveriş için kuzeye geçmeye başladı.

A+A-

TL'nin Euro karşısında değer kaybetmesi Kıbrıs'ta hareketliliğe yol açtı. Kuzey ile güney arasında bazı ürünlerin fiyat farkı yüzde 70'e kadar çıkınca, binlerce Rum alışveriş için kuzeye geçmeye başladı. Sınırdaki kuyruk kilometrelerce uzarken, Rumlar ile Türkler arasındaki etkileşimin artması milliyetçi söylemlerin gerilemesini de sağlıyor.

TL'nin Euro karşısında değer kaybetmesiyle beraber, Türk lirasını kullanan Kuzey Kıbrıs piyasası, euro'yu kullanan Kıbrıslı Rumlar açısından cazip hale gelmiş durumda. Çok sayıda ürün ve hizmetin güneye kıyasla yüzde 30 ila yüzde 70 arasında oranında daha ucuz olması ile nedeniyle, son haftalarda binlerce Kıbrıslı Rum sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturarak kuzeye geçip ihtiyaçlarını Kıbrıs Türk piyasasından karşılıyor.

ZİHNİYET DEĞİŞİMİNİ EKONOMİK KRİZ Mİ SAĞLAYACAK?

Haberin Devamı 1 2 3 4 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.