Bir banka 15 bin kişiyi işten çıkartacak

Bir banka 15 bin kişiyi işten çıkartacak

Standard Chartered üçüncü çeyrekteki beklenmedik zararın ardından aldığı yeniden yapılanma kararı ile 15 bin kişiyi işten çıkartacak

A+A-

İngiltere'nin önde gelen bankası Standard Chartered üçüncü çeyrekte 139 milyon dolarlık beklenmedik zararın ardından yeniden yapılanma kararı aldığını açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde banka 1,5 milyar dolar kar elde etmişti.

BBC'nin haberine göre banka yeniden yapılanma için 3 milyar dolarlık bütçe ayırdı. Yeniden yapılanmanın 3 yıl süreceği belirtildi.

Standard Chartered Plc, Hindsitan’da ticari menfaatlerinin artmasına rağmen sürpriz zarar açıklamasından sonra 15 bin kişinin işine son vereceğini ve 3.3 milyar sterlin (5.1 milyar dolar) sermaye artırımına gideceğini açıkladı. Bu açıklamanı ardından bankanın Londra borsalarında işlem gören hisseleri yüzde 6, Hong Kong da ise yüzde 3,2 oranında değer kaybetti.

Standard Chartered'ın dünya genelinde 86 bin çalışanı bulunuyor.  

 

4 ARACI KURUM BİR BANKA HİSSESİ İÇİN "AL" ÖNERİSİ VERDİ

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.