Bir banka HSBC'yi almaktan vazgeçti

Bir banka HSBC'yi almaktan vazgeçti

ING Bank'ın uzun süredir gündemden olan HSBC Türkiye birimini satın alma planını rafa kaldırdığı iddia edildi.

A+A-

ING Bank'ın uzun süredir gündemden olan HSBC Türkiye birimini satın alma planını rafa kaldırdığı iddia edildi. Yurtdışı basında yer alan haberlere göre, ING Bank, HSBC Türkiye biriminin karlı olmadığı için satın almaktan vazgeçtiği belirtildi.

Satın almanın iptal edilmesinin diğer bir sebebi olarak ise bankacılık mevzuatındaki engeller dolayısıyla ING'nin bu satın almadan vazgeçtiğini belirtti. Kaynaklar bankanın söz konusu satın alma sürecinden birkaç hafta önce çekildiğini ifade etti.

Bu iddialar sonrası ING ve HSBC yetkilileri konuyla ilgili değerlendirme yapmayı reddetti. İsminin verilmesini istemeyen kaynaklara göre ING Group düzenleyici engellerin de etkili olduğu bu kararı iki hafta önce verdi. HSBC, geçtiğimiz yaz ING ile satış anlaşması imzalamaya yaklaşmıştı.

Geçtiğimiz ay, Hüsnü Özyeğin'in sahibi olduğu Fiba Holding'in, banka için teklif götürmeyi değerlendirdiği yönünde haberler yapılmıştı. 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.