Bir hamburger tam 170 dolar

Bir hamburger tam 170 dolar

Kuraklık, enerji krizi ve siyasi çatışmaların gölgesinde ekonomik krizle boğuşan Venezuela'da bir hamburgerin fiyatı 170 dolar.

A+A-

 Kuraklık, enerji krizi ve siyasi çatışmaların gölgesinde ekonomik krizle boğuşan Venezuela'da bir hamburgerin fiyatı 170 dolar.

Venezuela’da ekonomik kriz ve hiperenflasyon hayatı alt üstetti. Hükümetin dayattığı döviz oranları nedeniyle kredi kartı kullanımı imkansız hâle geldi.

Bir hamburger bin 700 Venezuela Bolivarı’na (170 dolar) satılırken, bir otelde gecelik ücret 7 bin dolara yükseldi.

Hiperenflasyonla boğuşan ve ham madde ithalatına dayanan ekonomilerinde kendi para birimleriyle maaş alan Venezuelalılar için ise durum daha da kötü.

Temel besin ve temizlik maddeleri haricinde mallar satan dükkanlar ise haftalardır iş yapmıyor.

Siyasi diyalog çağrısı

Güney Amerika ülkeleri Şili, Arjantin ve Uruguay, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun muhaliflerle arasındaki sorunları siyasi diyalogla acilen çözüp halkın refaha kavuşturulması çağrısı yaptı.

Venezuela halkı, bir yandan da kuraklık nedeniyle günde 18 saati bulan elektrik kesintileri ile de boğuşuyor. Enerji kısıtlamaları nedeniyle kamu çalışanları haftada sadece 2 gün mesai yapıyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler (OPEC) üyesi Venezuela, zengin doğal kaynaklarına rağmen tarihinin en kötü günlerini yaşıyor.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.