Bir hisse için AL ve EKLE tavsiyesi

Bir hisse için AL ve EKLE tavsiyesi

İş ve Halk Yatırım Kardemir hisseleri için fiyat hedeflerini aşağı yönlü revize etmelerine rağmen AL ve EKLE tavsiyesi verdi.

A+A-

İki aracı kurum Kardemir hisseleri için fiyat hedeflerini aşağı yönlü revize etmelerine rağmen AL ve EKLE tavsiyesi verdi.

İş Yatırım, Kardemir hedef fiyatını 2,65TL'den 2,32TL'ye indirirken AL tavsiyesini koruduğunu açıkladı. İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda Kardemir hisseleri için şu değerlendirme yapıldı:

 

Dönüşüm hikayesi devam ediyor

Kardemir 4Ç14'te önceki yılki 56mn TL'nin %63 üzerinde, önceki çeyreğin ise %129 üzerinde 91mn TL net kar açıkladı. Net kar hem piyasa beklentisi olan 48mn TL'nin hem de bizim beklentimiz olan 58mn TL'nin üzerinde gerçekleşti. Tahminlerimizle net kar arasındaki fark beklentinin üzerinde gerçekleşen ARGE gelirleri, kira gelirleri ve ray
tekeri yatırımı ile ilgili kullanılan vergi teşviğinin olumlu etkisi olarak sıralanabilir.

Çelik fiyatları baskı altında. Kardemir 3Ç14'in sonundan itibaren zayıf talep koşulları nedeniyle artarda 13 kez fiyat ayarlamasında bulundu. Kütük fiyatları 2015'in başından bugüne %11 gerilerken inşaat demiri ve profil fiyatları sırasıyla %12 ve %5 düştü.

Kardemir'in yatırım sürecinin devam ediyor oluşu temettü beklentilerini baskılıyor. Kardemir 2014 yılında önceki senenin %231 üzerinde 331mn TL net kar açıkladı. Ancak biz devam eden yatrırımları nedeniyle şirketin 2015 yılında temettü dağıtmasını beklemiyoruz.

Değerleme ve tavsiye. Kardemir için daha düşük çelik fiyatı beklentileri ve 2014 gerçekleşmelerini göz önüne alarak 2015 ve 2016 tahminlerimizin üzerinden geçtik.

İNA ve benzer şirket çarpanlarını dikkate alarak Kardemir D için bulduğumuz yeni hedef fiyat %12,5 aşağı geldi. Kardemir hisseleri benzer şirketlere göre 2015T FD/VAFÖK ve F/K çarpanlarına göre sırasıyla %16 primli ve %14 iskontolu, 2016T FD/VAFÖK ve F/K çarpanlarına göre ise sırasıyla %4 ve %36 iskontolu işlem görmektedir. Yeni hedef fiyatımız %20 yukarı potansiyele işaret etmektedir. Kardemir D hisseleri için AL tavsiyemizi koruyoruz."

Halk Yatırım'dan EKLE tavsiyesi

Halk Yatırım, Kardemir D için fiyat hedefini 2,72 TL'den 2,30 TL'ye indirirken, 'EKLE' önerisini korudu. Halk Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Kardemir’in büyüme hikayesini beğeniyoruz. Kardemir, kurulacak olan yük, yolcu ve lokomotif vagonlarının teker yatırımlarının tamamlanmasıyla, katma değeri yüksek ürün gamına sahip olacak olması ve satış hacminin genişleyecek olmasıyla birlikte, demiryolu sektörü içindeki konumunu daha da güçlendireceğini düşünüyoruz. Ayrıca, Türkiye’deki tek önemli ray üreticisi olması sebebiyle, hükümetin 2023 demiryolu yatırımları hedefinden de yararlanacağını düşünüyoruz.

Kardemir D için hedef fiyatımızı 2,30 TL’ye revize ediyoruz. Kardemir, hatırlanacağı üzere, son dönemde düşen hurda fiyatları ve artan rekabet paralelinde ürün fiyatlarında yılbaşından bu yana %13 indirime gitti. Son dönemde hızla gerileme gösteren çelik fiyatları doğrultusunda, Şirket için daha önce belirlediğimiz 2,72 TL hedef fiyatımızı 2,30 TL seviyesine revize ediyoruz. Ancak, Kardemir’in büyüme hikayesinin sürmesi ve hedef fiyatımıza göre %19’luk getiri potansiyeli sunması sebebiyle, EKLE tavsiyemizi sürdürüyoruz." 

KARDEMİR D HİSSE DETAY SAYFASI

BUGÜNÜN DİĞER HİSSE ÖNERİLERİ

 


 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.