Bir körfez bankası daha Türkiye'de

Bir körfez bankası daha Türkiye'de

Bahreynli BBK (Bank of Bahrain and Kuwait), Türkiye’deki ilk temsilciliğini İstanbul’da açtı

A+A-

Bahreyn’in bireysel ve ticari bankacılıktaki lider bankası BBK (Bank of Bahrain and Kuwait), Türkiye’deki ilk temsilciliğini ticaret ve finans merkezi İstanbul’da açtı. Yeni temsilcilik, bankanın Türkiye’deki mevcut ve potansiyel müşterileriyle yakın ilişki kurma, yerel pazardaki gelişmeleri izleme ve Türk yetkili makamlarıyla doğrudan iletişim kurma gibi öncelikli görevler üstlenecek.

BBK CEO’su Reyadh Sater, atılan bu adımı değerlendirirken, BBK’nin önde gelen stratejilerinden birisinin, uluslararası genişleme ve farklılaşma olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “GCC (Körfez İşbirliği Konseyi) ülkelerinin ticari bir iş ortağı olarak Türkiye bizim için göz ardı edilemeyecek kadar büyük ve önemli bir pazar, aynı zamanda genişleme stratejimiz için de kilit ülke konumunda. Yönetim Kurulu’nun belirlediği genişleme stratejimizi temel alarak kurulan temsilciliğimiz, önümüzdeki dönemde yapmayı planladığımız birçok genişlemenin de ilk adımını oluşturuyor. Bu temsilcilik sayesinde müşterilerimizle, finansal kuruluşlarla ve Bahreyn ve GCC ülkelerinin yanı sıra Hindistan’la da ticari ilişkisi olan şirketlerle daha yakın ilişki kurabileceğiz. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri derinleştirmek açısından da çok önemli olan bu adım sayesinde, Türkiye’yle ticari ilişki kurmak ve yatırım yapmak isteyen Bahreynli şirketlere de destek olabileceğiz.”

Sater, Türkiye’yle ilişkilerine değer verdiklerini ve gelecek dönemde de, GCC ülkeleri ve Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda, müşterilerine daha iyi hizmet vermeye ve beklentilerini karşılamaya devam edeceklerini belirtti.

BBK Türkiye Temsilciliği’nin yönetimine Bilgün Gürkan atandı

BBK temsilciliğinin yöneticiliğine getirilen Bilgün Gürkan, yatırım ve kurumsal bankacılıkta 20 yılı aşkın bir tecrübeye sahip. Evli ve iki çocuğu olan Gürkan, bugüne kadar Türkiye’de faaliyet gösteren birçok uluslararası bankayla çalıştı. Gürkan, kariyeri süresince özelleştirme ve altyapı proje finansmanlarını da içeren büyük hacimli anlaşmaların yanı sıra birleşme, satın alma ve konsorsiyum çalışmalarının yönetimini üstlendi.

BBK, Bahreyn Krallığı’nın yanı sıra, Kuveyt’te de bir şubeye sahip. Bankanın ayrıca, İstanbul’da yeni açılan temsilcilikten başka; Hindistan’da, Mumbai, Haydarabad, Aluva (Kerala) ve Yeni Delhi’de dört tam teşekküllü şubesi ve Dubai – BAE’de bir temsilciliği bulunuyor. BBK, Uluslararası Bankacılık Departmanı üzerinden fiziksel olarak varlığının olmadığı ülkelerde de müşterilerine hizmet veriyor. Ek olarak BBK, sahip olduğu iştirakler ve ortaklıkları aracılığıyla, diğer coğrafi alanlarda da varlığını sürdürüyor.  

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.