Bir teknoloji devi daha 6 bin çalışanının işine son veriyor

Bir teknoloji devi daha 6 bin çalışanının işine son veriyor

Philips, teknoloji şirketlerinin işten çıkarma akımına kayıtsız kalamadı, şirket bünyesinde 6 bin çalışanının işine son vereceğini duyurdu.

A+A-

Hollandalı sağlık teknolojisi şirketi Philips, piyasa değerinin %70'ini düşüren solunum cihazlarının geri çağrılmasının ardından karlılığını geri kazanmak için 6.000 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.
İşten çıkarmaların yarısının bu yıl içerisinde gerçekleştirileceğini belirten şirket, diğer yarısının da 2025 yılına kadar gerçekleştirileceğini kaydetti.

İkinci tur yeniden yapılanma, uyku apnesini tedavi etmek için kullanılan milyonlarca vantilatörün makinelerde toksik sünger kullanıldığı endişeleri nedeniyle geri çağrılmasından kaynaklanan sorunlarla mücadele ederken geçen Ekim ayında açıklanan iş gücünü %5 veya 4.000 iş azaltma planına ek olarak gündeme geldi.
Yeni CEO Roy Jakobs, "Philips, bir dizi önemli operasyonel zorlukla karşı karşıya olduğu için güçlü pazar konumlarının tam potansiyelinden yararlanmıyor. Basitleştirilmiş organizasyon aynı zamanda hasta güvenliğini ve kalitesini ve tedarik zinciri güvenilirliğini de geliştirmelidir." dedi.


İlgili Haberler