Bir yaptırım ihtimali de Avrupa Birliği'nden

Bir yaptırım ihtimali de Avrupa Birliği'nden

ABD ile yaşanan S-400 krizi nedeniyle gündemde olan ABD yaptırımlarının bir benzeri de Kıbrıs çevresindeki sondajlar nedeniyle Avrupa Birliği'nden gelebilir

A+A-

ABD ile yaşanan S-400 krizi nedeniyle gündemde olan ABD yaptırımlarının bir benzeri de Kıbrıs çevresindeki sondajlar nedeniyle Avrupa Birliği'nden gelebilir.

Güney Kıbrıs Devlet Başkanı Nicos Anastasiades, Türkiye ile Kıbrıs adasının etrafındaki doğal gaz arama faaliyetleri nedeniyle yaşanan anlaşmazlıkta Avrupa Birliği'nin Ankara'ya güçlü bir mesaj vermesini beklediklerini söyledi. 

Anastasiades gazetecilere yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye bugüne kadar olduğunodan daha güçlü bir mesaj vereceği konusunda iyimserim, amacımız bunu elde etmek" dedi. 

Brüksel'de bugün toplanacak AB Genel İşler Konseyi hazırlık toplantısı gündemine Ankara'nın Kıbrıs adası etrafındaki doğal gaz arama faaliyetleri getirilecek. Güney Kıbrıs ve Yunanistan, Türkiye'nin doğal gaz arama 
faaliyetlerinin Perşembe ve Cuma günü yapılacak AB liderler zirvesi gündemine konulmasını istiyorlar. 

Diplomatik kaynaklara göre AB hükümetleri, doğal gaz arama faaliyetlerinin devam etmesi halinde yaptırım uygulanabileceğini, gümrük birliği müzakerelerinin "dondurulabileceği" yönünde mesaj verecekler.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum