Bitcoin 18 ay içinde 20 bin doları görecek

Bitcoin 18 ay içinde 20 bin doları görecek

Ünlü yatırımcı Mike Novogratz, Bitcoin'in gelecek 18 ay içinde 20 bin doları göreceğini ileri sürdü.

A+A-

Haziran ayında 12 bin 800 doları geçerek bu yılın zirvesini gören kripto para pazarının lideri Bitcoin, Eylül'de hızlanan düşüş ile 8 bin doların altına geriledi ve yaklaşık 1 aydır bu fiyat seviyesi etrafından hareket ediyor.

Ancak tarihi zirvesini 13 bin 800 dolar ile Aralık 2017'de gören kripto para Ocak 2019'da 3 bin 500 dolarlara kadar gerilemişti. 

Bu yıl Haziran'da eski zirvesine yaklaşmasıyla yatırımcılarını heyecanlandıran Bitcon'in 8 bin doların altına gerilemesi  bazı uzmanlar tarafından "Ayı Piyasası" sinyali olarak değerlendiriliyor. Bazı uzmanlar yeni ve çok daha yukarıda bir zirvenin bir veya iki yıl içinde gerçekleşeceğini düşünüyor.

CNN'den Julia Chatterley'e konuşan Wall Street kökenli eski hedge fon yönetcisi ve Galaxy Digital'in CEO'su Mike Novogratz, Bitcoin'in 18 ay içinde yüzde 150'lik bir artışa denk gelen değer artışıyla 20 bin dolara yükseleceğini söyledi. 

Novogratz'ınkine benzer bir yorum Ikigia Fund'ın yöneticilerinden Travis Kling'ten gelmişti. Kling de Yahoo Finance'a kısa bir süre önce verdiği röportajında yatırımcıların kripto para biriminin tüm zamanların en yüksek seviyesini görmek için fazla beklemek zorunda kalmayacaklarını söylemişti.

Novogratz'a göre Bitcoin'de 8.500 ile 14.000 dolar arasında oluşacak konsolidasyon fiyatın yükselmesine yardımcı olacak. Yine Novogratz'a göre negatif faiz oranları, jeopolitik huzursuzluklar ve merkezi sistemlere duyulan güvensizlik Bitcoin'e talebi destekleyecek ve sermaye girişinin artmasına neden olabilecek en önemli etkenler. Tüm bu olumsuzluklar yatırımcıları alternatif sistemler-çözümler aramaya itiyor.

İşte Novogratz'ın CNN'de yayınlanan röportajı:

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum