Bitcoin 2 yıllık kazanç serisini kırdı düşüşe geçti

Bitcoin 2 yıllık kazanç serisini kırdı düşüşe geçti

Bitcoin 2021'den bu yana en uzun aylık kazanç serisinin ardından düşüşe geçti.

A+A-

Bitcoin, 2021'den bu yana en uzun kazanma serisinde Nisan ayına kadar art arda dört ay yükseldikten sonra Pazartesi günü geriledi.

Token %3,6 kadar değer kaybetti ve Londra'da sabah 7:02 itibariyle 28.490 $'dan işlem görüyordu. Ether ve Solana gibi daha küçük coinler de en büyük 100 dijital varlık endeksi gibi geriledi.

Bitcoin'in geçen yılki kripto çöküşünden sonra 2023'te kaydettiği %72'lik toparlanma, yatırımcıların daha fazla katalizör beklemesi nedeniyle 30.000$ seviyesinde durdu. Ralli, Federal Rezerv'in daha gevşek para politikasına döneceğine dair bahislerin yanı sıra ABD bankacılık krizinin itibari paraya olan güveni aşındırdığı iddialarıyla beslendi.

First Republic Bank, ABD'deki bankacılık sorunlarının son ayağının merkezinde yer alıyor. Düzenleyiciler durumu çözüme kavuşturmak için gece boyunca çalıştı ve belirsizlik küresel piyasalardaki havayı sınırladı.  

Kripto borsası Independent Reserve'ün başkanı Adrian Przelozny, "First Republic Bank'a ne olacağını görmek için bekleyen piyasa çok gergin" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Pazartesi günkü Bitcoin dalgalanması sadece bununla ilgili bir dalgalanma olabilir ve piyasa biraz düştüğü için bazı uzun pozisyonlar likide edildi, bu da daha sonra basamaklandırıldı."

Bitcoin'in Nisan ayına kadar olan dört aylık kazanç serisi, Mart 2021'e kadar olan altı aylık ilerlemeden bu yana en uzun süreyi kapsıyor. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, geçtiğimiz on yılda Bitcoin'deki dört aylık kazançlar bir sonraki yılda ortalama %260'lık bir yükselişin habercisi oldu.

Bitcoin ve daha geniş kripto dünyası, ABD'nin sektör üzerindeki baskısı ve tüccarların para politikasının bu yılın ilerleyen dönemlerinde daha az kısıtlayıcı hale geleceğine dair beklentilerini azaltma olasılığı gibi çeşitli risklere maruz kalmaya devam ediyor.

Şimdilik, Fed'in ekonomik riskler artarken enflasyonu düşürmek için Çarşamba günü faiz oranlarını çeyrek puan daha artırması bekleniyor.

İlgili Haberler