Bitcoin 50'ye bölünebilir

Bitcoin 50'ye bölünebilir

Bitcoin, fork (çatallanma) denilen ayrım işleminin artmasıyla 2018 yılında 50'ye bölünebilir

A+A-

Bitcoin, fork (çatallanma) denilen ayrım işleminin artmasıyla 2018 yılında 50'ye bölünebilir

Çatallanma (fork) denilen ayrım işlemiyle Bitcoin'den ayrılan “Bitcoin God” geçtiğimiz ay, “Bitcoin Pizza” ise Ocak ayında geldi. “Bitcoin Private”ın ihraç tarihi ise hala bilinmiyor.

Bunlar, geliştiricilerin Bitcoin'un yazılımından kopyalayarak yeni bir isim ve bazen yeni birkaç özellikle sürdüğü “hard fork” denilen yan ürünlerden sadece bazıları.

Çoğu zaman amaç, Bitcoin'un bilinirliğinden faydalanarak para kazanmak; en azından sanal olarak.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 19 Bitcoin forku piyasaya sürüldü. Autonomous Research fintech stratejisi küresel direktörü Lex Sokolin'e göre bu yıl 50 civarı daha hard fork gelebilir.

Temel düzeyde programlama becerisine sahip herkesin bir Bitcoin kopyası başlatmasını sağlayan internet sitesi Forkgen ile bu sayı daha da artabilir.

Hedge fonu yöneticisi Ari Paul'un 14 Ocak tarihli bir Twitter iletisine göre fon yöneticisi, Bitcoin ve Bitcoin Cash'in mevcut değerinin yüzde 10'undan fazlasının bu yeni yan ürünlere ait olacak.

Söz konusu çabaların arkasındaki hedefler ise çeşitli. Bazı geliştiriciler Bitcoin'u iyileştirmek isterken, bazıları hızlı bir şekilde kar etmek istiyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.