Bitcoin Borsa'da işlem görecek mi?

Bitcoin Borsa'da işlem görecek mi?

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, Bitcoin ile ilgili gelen soruya ilişkin olarak açıklama yaptı.

A+A-

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, Bitcoin ile ilgili gelen soruya ilişkin olarak, "Gelişen teknolojileri takip ettiklerini, ancak bu haliyle kripto para birimlerinin Borsada işlem görmesinin mümkün olmadığını vurguladı" değerlendirmesini yaptı.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, "Halihazırda ülkemizin önde gelen ve bilinen markalarına sahip 10 şirketi, paylarının halka arz edilerek borsada işlem görmesi için başvuru yapmış bulunmaktadır" dedi.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, 900'e yakın şirketin yöneticileriyle halka açılma ile ilgili toplantılar yapıldığını belirtti. Karadağ, Türkiye'nin önde gelen ve bilinen markalarına sahip 10 şirketin halka arz için başvurduğunu ve bu sayının artmasını beklediklerini ifade etti.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Borsa İstanbul AŞ'nin halka arz çalışmalarının Türkiye Varlık Fonu (TVF) önderliğinde ilerlediğini belirterek, "2016 yılında Yönetim Kurulu üyelerimizin de yer aldığı bir halka arz komitesi oluşturduk. Komite olarak düzenli toplanıyoruz ve halka arza yönelik atılması gereken adımları konuşuyoruz; örneğin esas sözleşmemizi halka açık bir şirket perspektifiyle gözden geçiriyoruz." dedi.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.