"Bitcoin, CIA'nin işi"

"Bitcoin, CIA'nin işi"

Kasperskiy’nin kurucularından Natalya Kasperskaya, Bitcoin hakkında ilginç bir iddiada bulundu

A+A-

“Kripto para birimi bitcoin’i ABD istihbaratı geliştirdi.” Bu yorum Rus siber güvenlik şirketi Kasperskiy’nin kurucusu Yevgeni Kasperski'nin eşi ve iş ortağı Natalya Kasperskaya’dan geldi.

turkrus adlı sitede yer alan habere göre, Komsomolskaya Pravda gazetesine değerlendirmelerde bulunan Kasperskaya, “Bitcoin, ABD istihbaratı (CIA) tarafından özel amaçlarla yazıldı” dedi. 

Bitcoin üzerinde uzman bir ekibin, birkaç yıl boyunca çalıştığını belirten Kasperskaya, “Ancak korkulacak bir şey yok. GPS, TOR gibi birçok yeni teknoloji de, daha sonradan ticarileştirilerek kitlelerin erişimine sunulan ABD askeri buluşları” diye konuştu.

Blockchain ve tüm kripto para birimlerinin altyapılarının ABD tarafından hazırlandığını tahmin ettiğini belirten uzman, “İnterneti de Pentagon buldu, ama bugün biz kullanıyoruz. Faydalı bir şey, ama riskleri var” dedi.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.