Bitcoin fiyatı yeniden 41 bin doları aştı

Bitcoin fiyatı yeniden 41 bin doları aştı

Amazon mali tablolarının rekor kırması ile hareketlenen Bitcoin uzun zamandır ilk defa 2 gün üst üste yükseliş yaşadı. Bu hafta kapanışında çizilecek grafik önemli.

A+A-

Yaz aylarının bitimi ile birlikte global ekonomilerin de etkisiyle çöküş sürecine giren kripto para piyasaları nihayet bu hafta rahat bir nefes aldı. Özellikle Amazon bilançoları ile başlayan yükseliş devam ediyor.  

Bitcoin fiyatı ne kadar? 

Son dönemde Nasdaq teknoloji hisseleri ile korele bir yapı izleyen Bitcoin; PayPal, Spotify, Facebook gibi hisselerin büyük değer kaybetmesi ile 36 bin dolar seviyelerini yoklamaya başlamıştı. Amazon sahneye çıkınca işler değişti.  

Donanımhaber'in bildirdiğine göre rekor gelir açıklayan Amazon sonrasında teknoloji hisseleri ve Bitcoin yükselişe geçti. Bununla birlikte ABD tarım dışı istihdamın beklentilerin üzerinde gelmesi ile 1000$ civarında bir çekilme yaşandı ancak korkulan olmadı.  

Cuma öğleden sonra hızlı bir yükseliş başlatan Bitcoin önündeki dirençleri yıkarak önce 40 bin dolar ardından da 41 bin dolar barajını geçti. 42 bin dolardan tepki alarak geri çekildi. Hali hazırda 41500$ civarında seyreden Bitcoin eğer haftalık kapanışı da bu seviyelerden yaparsa yeni haftada yüz güldürmeye devam edebilir.  

İlgili Haberler