Bitcoin sert geriledi

Bitcoin sert geriledi

Piyasa değeri en yüksek kripto para Bitcoin, Salı günkü halving öncesinde sert düşüşle 10 bin doların altına geriledi

A+A-

Piyasa değeri en yüksek kripto para Bitcoin, geçen hafta 10 bin doların üzerine tırmanmasının ardından hafta sonu geriledi.

Bitstamp fiyatlarına göre Pazar günü yüzde 10 düşen Bitcoin, 12 Mart'tan bu yana görülen en sert günlük kaybını kaydetti. Bitcoin Cuma gününden beri yüzde 13'ten fazla değer kaybederek, Salı günü gerçekleşecek halving öncesinde TSİ 14:05'te 8,762 dolardan işlem gördü.

Halving/halvening madencilerin ödüllendiriliği kripto para sayısının yüzde 50 azalması anlamına geliyor. Enflasyonu kontrol altına almak için tasarlanan bu olay ile birlikte madencilerin alacağı ödül 12 Mayıs itibarıyla yarıya inecek. Halving her dört yılda bir gerçekleşiyor.

Kripto para piyasa yapıcısı GSR'den Rich Rosenblum, "Pandemi, devam eden teşvik önlemleri ve halving ile büyük bir ihtimalle volatilitenin Mayıs boyunca arttığını göreceğiz." dedi.

Pantera Capital'ın araştırmasına göre Bitcoin, tarihi olarak halvinge 459 gün kala dip seviyesini görmesinin ardından olaya doğru tırmanıyor ve sonrasında sıçrama yapıyor. Halving sonrası ralliler ortalama 446 gün sürüyor.

CME Group hisse senedi araştırma ve ürün geliştirme direktörü Payal Lakhani, Cuma günkü bir blog yazısında "Bitcoin'un üçüncü halvingi şimdiye kadar öncekilerden farklı görünüyor ve sürdürülebilir bir fiyat yükselişi olmuş gibi görünmüyor." dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.