"Bitcoin, Twitter’ın geleceğinin büyük bir parçası olacak"

"Bitcoin, Twitter’ın geleceğinin büyük bir parçası olacak"

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey yaptığı bir açıklamada Bitcoin’in Twitter’ın geleceğinde önemli bir role sahip olacağını söyledi.

A+A-

Bitcoin’e destek olmasıyla bilinen Twitter CEO’su Jack Dorsey “The B Word” isimli etkinliğe katıldı. Etkinlikte yaptığı açıklamalarda, Bitcoin’in (BTC) Twitter’ın geleceğinin büyük bir parçası olacağını söyledi. Dorsey, Bitcoin’in Bahşiş Kutusu, Süper Takip gibi birçok Twitter özelliğine entegre edilebileceğini belirtti.  

Donanımhaber'in haberine göre etkinlikte Dorsey, Bitcoin’in sahip olduğu topluluk ve sürekli gelişmesi sebebiyle ona “internetin ilk zamanlarını” hatırlattığını ifade etti ve lider kripto para biriminin internetin “yerel para birimi” olmak için en iyi aday olduğunu belirtti.

Dorsey açıklamalarında, “Bence BTC geleceğimizin büyük bir bölümünü kapsayacak. Sosyal medyanın merkeziyetsizleştirilmesinde ve ekonomik teşvik oluşturma konusunda önemli bir rol oynayacak. Bu yüzden BTC’ye yönelmemiz Twitter ve Twitter hissedarları açısından oldukça önemli” ifadelerini kullandı.

Bitcoin’in en büyük savunucularından olan Jack Dorsey’in CEO’su olduğu finansal hizmetler ve mobil ödeme şirketi Square de şubat ayında 170 milyon dolara mal olan 3.318 adet Bitcoin (BTC) satın almıştı. Square ayrıca, haziran ayında Bitcoin donanım cüzdanı geliştirmeyi planladıklarını açıklamıştı.