Bitcoin yatırımcılarının heyecanı büyüyor

Bitcoin yatırımcılarının heyecanı büyüyor

Bitcoin, son dönemdeki kazançlarıyla kripto parada yükseliş bekleyenle umut veriyor

A+A-

Bitcoin ve bazı yeni kripto paraların son dönemdeki yükselişi birçok eski tahmini yeniden gündeme getirdi. Piyasa değeri en yüksek kripto para 4 bin doların altını görmesinin ardından yükselişe geçti ve 11 bin dolarlı seviyelerde seyrediyor.

Bitcoin, Mayıs ayındaki “halving”i geride bırakması ve altın ile korelasyonunu rekor seviyelere taşımasının ardından ana akım yatırımcılar arasında daha fazla kabul görmeye başladı.

Bitcoin'in 2017 yılındaki güçlü yükselişi ve akabinde yaşanan “kripto kış” sonrasında şartlar önemli ölçüde değişti. Ancak kripto paradaki yükselişin bu kez daha sürdürülebilir olduğuna ilişkin sinyaller var.

İlk olarak büyük piyasa oyuncularının talebi giderek artıyor. Hong Kong'da PwC küresel kripto para birimi yöneticisi Henri Arslanian, “Kurumsal yatırımcıların ilgisinin arttığını görmeye devam ediyoruz. Artık kurumsal yatırımcılar dijital varlıklara regüle edilen birçok oyuncu kanalıyla erişim sağlayabiliyor.” dedi.

İkinci olarak ise halving konusu dikkat çekiyor. JPMorgan Chase & Co., Bitcoin'in üretim maliyeti yaklaşımıyla hesaplanan içsel değerinin bu nedenle yükseldiğini belirtiyor.

Bitcoin'in piyasa değeri 2019'un büyük bölümü ve 2020'nin başında JPMorgan'ın içsel değer tahmininin üzerinde olmasına karşın, yukarı yönlü son harekete kadar iki gösterge birbirine oldukça yakın idi.

Bloomberg Intelligence'tan Mike McGlone, daha önce kaleme aldığı bir raporda Bitcoin'in bu yıl 14 bin dolar bölgesine gireceği tahmini yer almıştı. Bununla birlikte McGlone, Bitcoin'un daha fazla yukarı yönlü potansiyeli olduğunu belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.