Bitcoin yine bölünecek, Bitcoin Gold gelecek

Bitcoin yine bölünecek, Bitcoin Gold gelecek

Bitcoin'ın yeniden bölünmesi ile Bitcoin Gold adı verilen yeni bir kripto para biriminin ortaya çıkması gündemde

A+A-

Bitcoin'ın yeniden bölünmesi ile Bitcoin Gold adı verilen yeni bir kripto para biriminin ortaya çıkması gündemde

Geçtiğimiz Ağustos’tan itibaren bir grup geliştirici ve madenci tarafından desteklenmeye başlanan bitcoinin yeniden bölünmesi süreci sonunda Bitcoin Gold adı verilen yeni bir kripto para birimi doğabilir.

Bitcoin Cash’in izlediği yolu izlemeyi planlayan Bitcoin Gold’un arkasındaki ana fikir, daha gelişmiş bir protokol yayınlamak ve bu sayede direkt olarak Bitcoin Cash ile rekabet etmek.

Hong Kong madencilik şirketi LightningASIC’in CEO’su Jack Liao’nun liderlik ettiği Bitcoin Gold’un 25 Ekim’de ortaya çıkması bekleniyor. 1 Kasım itibariyle de Bitcoin Gold’un alım-satım işlemlerinde kullanılmaya başlanacağı belirtiliyor.

Bitcoin Gold’un çok daha küçük bir madenci grubu ve geliştirici tarafından desteklenmesi dolayısıyla değerinin Bitcoin Cash’ten daha düşük olması bekleniyor.

Her ne kadar Bitcoin Gold’un önemsiz bir çatallanma olacağı düşünülüyor olsa da bu işin arkasında duran geliştiricilerin “GPU” madencileri tarafından çok daha fazla tercih edilmesi bekleniyor. Bunun nedeni de Bitcoin Gold’un Bitcoin’in kullandığı SHA256 algoritmasından Equihash algoritmasına geçmek istemesi. Böylece gün geçtikçe teknolojik yetersizlik çeken Bitcoin madencileri, Bitcoin Gold’a yönelebilecek.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.