Bitcoin'de vadeli işlemler başlıyor

Bitcoin'de vadeli işlemler başlıyor

Chicago Board Of Trade, Bitcoin ile vadeli işlemlerin 10 Aralık Pazar günü başlayacağını duyurdu.

A+A-

ABD türev regülatörünün, dünyanın en büyük vadeli işlemler borsası CME ve rakibi CBOE'de Bitcoin vadelilerinin işlem görmesine izin vermesi ardından ilk adım geldi.

ABD'nin önde gelen opsiyon ticaret borsası CBOE(Chicago Board Of Trade) bugün yaptığı açıklamada Bitcoin ile vadeli işlemlerin 10 Aralık Pazar günü başlayacağını duyurdu.

CBOE, Bitcoin'in borsadaki kodunun ise XBT olacağını kaydetti. Kurumun açıklamasında bu şifreli paradaki işlemlerden Aralık ayı boyunca komisyon alınmayacağı da ifade edildi.

İZİN CUMA GÜNÜ VERİLDİ

ABD türev regülatörü, dünyanın en büyük vadeli işlemler borsası CME ve rakibi CBOE'de Bitcoin vadelilerinin işlem görmesine cuma günü izin vermişti. CBOE hızla davranarak pazar günü bitcoin işlemlerine başlayacağın duyururken CME'nin Bitcoin vadelilerini 18 Aralık'ta işleme açması bekleniyor.

Bitcoin şu sıralar günlük bazda yüzde 1,84 düşüşle 11 bin 392 dolardan, en büyük ikinci dijital para birimi olan Ethereum yüzde 2,48 düşüşle 463 dolardan, Litecoin ise yüzde 13,91 düşüşle 98,89 dolardan işlem görüyor.

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.