Bitcoin'den 4 milyon dolar kâr etti, hastane kuracak

Bitcoin'den 4 milyon dolar kâr etti, hastane kuracak

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin'den elde edilen 4 milyon dolarlık kârın bir kısmının veterinerlik hastanesi inşasına yatırılacağını açıkladı.

A+A-

Bitcoini yasal para birimi olarak kullanan ilk ülke olan El Salvador'da sürecin sancılı başlamasına rağmen Devlet Başkanı Nayib Bukele hayırlara vesile olduğu açıklamasını yaptı. Tüm kripto para birimleri gibi inişli çıkışlı bir seyir izleyen bitcoinin son dönemde değer kaybına uğraması halkın protestolarına neden olurken, El Salvador Devlet Başkanı bitcoin operasyonlarından elde edilen 4 milyon doların bir kısmının veterinerlik hastanesi inşasına yatırılacağını duyurdu. 

El Salvador'da yasal para biri olarak yürürlüğe girmesinin ardından, 9 Eylül'de bitcoin yüzde 10'luk değer kaybına uğramıştı. Ancak geçen hafta tekrar yükselişe geçerek mayıs ayından beri en yüksek değerine ulaştı. 

El Salvador Kongresi'nin ağustosta verdiği yetkiyle kurulan Bitcoin Vakfı'nın 150 milyon dolarlık bakiyenin üzerine 4 milyon dolarlık fazla verdiğini söyleyen Bukele, "Biz de bu paranın bir kısmını şuna yatırmaya karar verdik: Tüylü dostlarımız için bir veterinerlik hastanesi" diye tweetledi.