Bitcoin'in fiyatı 5 katına yükselebilir

Bitcoin'in fiyatı 5 katına yükselebilir

JPMorgan analistleri uzun vadede Bitcoin fiyatının 146 bin görebileceğini düşünüyor. 

A+A-

Kripto para piyasasının en önemli birimi olan Bitcoin 146 bin dolarlık fiyat tahmini. JPMorgan Chase & Co.'ya göre, yeni yılı 35 bin doları test ederek giren ve 30 bine gerileyen Bitcoin, dalgalanma akımında altınla rekabet ettiği için uzun vadede önemli kazanç potansiyeline sahip olabilir.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki stratejistler, Bitcoin'in yaklaşık 575 milyar dolarlık piyasa kapitalizasyonunun, borsada işlem gören fonlar veya külçe ve madeni paralar yoluyla altına yapılan toplam özel sektör yatırımına denk gelmesi için 4.6 kat artışla146 bin dolarlık teorik Bitcoin fiyatı gerekeceğini yazdı. Ancak bu tahmin, daha fazla kurumsal yatırımı teşvik etmek için Bitcoin'in volatilitesinin yakınsamasına bağlı ve bu biraz zaman alacak bir süreç.

UZUN VADELİ BİR HEDEF

Strateji uzmanları, "Alternatif 'bir para birimi olarak dışlaması, Bitcoin için uzun vadede büyük bir avantaj geliyor. Bununla birlikte," Bitcoin ile altın arasındaki dalgalanmalarda bir yakınsamanın hızlı bir şekilde gerçekleşmesi olası değil ve aklımızdaki çok yıllık bir süreç. Bu, 146 bin doların üstünde teorik Bitcoin fiyat hedefinin uzun vadeli bir hedef ve bu yıl için sürdürülemez bir fiyat hedefi olarak görülmesi gerekiyor. "Dedi.