Bizim Toptan hisseleri için hedef fiyat ve tavsiye açıklandı

Bizim Toptan hisseleri için hedef fiyat ve tavsiye açıklandı

Yapı Kredi Yatırım, BIZIM-Bizim Toptan için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, BIZIM-Bizim Toptan için hedef fiyatını 38 TL, tavsiyesini "tut" olarak korudu. Bizim Menkul son kapanışını 21,78 TL'den (10 Mayıs 2023) yapmıştı. Hedef fiyat son kapanışa oranla yüzde 74,71 prim potansiyeli içeriyor.

Yapı Kredi Yatırım'ın Bizim Toptan için değerlendirmesi şöyle:

Bizim Toptan, 1Ç23 mali tablolarında 31mn TL net zarar açıkladı. Geçen yılın aynı çeyreğinde 25mn TL net kar açıklanmıştı. Beklentilerden ve geçen yıldan daha iyi ciro ve VAFÖK elde etmesine rağmen, şirketin kârlılığı hem bizim hem de piyasa beklentisinin gerisinde kaldı. Bu farklılık çok büyük ölçüde depremle ilgili yüklenilen 31mn TL'lik bir defaya mahsus harcamalardan kaynaklandı. Kısmen geçen yılki yüksek bazın neden olduğu şirketin faaliyet marjlarındaki yıllık aşınma, esas olarak girdi enflasyonundan, özellikle de asgari ücret artışından sonra artan ücret giderlerindeki artıştan kaynaklanmaktadır.

Bizim'in 1Ç23 sonuçlarını, net kârlılıktaki kayıplarına rağmen, tahminimizden hafif yüksek gelen ciro ve bunun sağladığı 0.4puanlık daha yüksek VAFÖK nedeniyle sınırlı olumsuz karşılıyoruz ve görece zayıf nakit üretimini de çoğunlukla mevsimselliğe bağlıyoruz. 1Ç23 sonuçları ışığında ve yönetimi dinledikten sonra model varsayımlarımızı gözden geçireceğiz ancak şimdilik hisseye yönelik temkinli duruşumuzu koruyor ve 12 aylık 38 TL hedef fiyatla 'TUT' tavsiyemizi yineliyoruz.

İlgili Haberler