Bloomberg: Türkiye, rezervlerindeki 20 milyar dolarlık gizem konusunda sessizliğine son verecek

Bloomberg: Türkiye, rezervlerindeki 20 milyar dolarlık gizem konusunda sessizliğine son verecek

Bloomberg'de yer alan haberde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) döviz rezervleriyle ilgili olarak gelecek hafta açıklama yapacağı iddia edildi.

A+A-

Bloomberg'e konuşan bir yetkili, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) döviz rezervleri konusunda gelecek hafta soru işaretlerine yanıt vereceğini iddia etti.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre ‘Türkiye, rezervlerindeki 20 milyar dolarlık gizem konusundaki sessizliğine son verecek’ başlıklı haberde şu ifadeler kullanıldı:

“Bloomberg’ün görüştüğü sekiz ekonomiste göre, net rezervlerde beklenen yaklaşık 20 milyar dolarlık artış 29 Mart’taki resmi kayıtlarda görülemiyor. Bu açıkla ilgili sorulara yanıt veren bir Türk yetkili, Merkez Bankası’nın 30 Nisan’daki enflasyon brifinginde bir açıklamada bulunacağını söyledi.

‘İLK KEZ AÇIKLAMA YAPILACAK’

Bu izahat Merkez Bankası’nın, Türkiye’nin mali durumu konusunda aşikar bir boşluk gibi görünen, yatırımcı güvenini sarsan ve ekonomistleri şaşırtan bir durumu ilk kez kamuoyu önünde ele alma girişimi olacak. Türkiye’yi izleyenler bir aydan uzun süredir, Merkez Bankası’nın hesaplarını oluşturan resmi veriler ile düzenli giriş-çıkışları eşleştirmekte zorlanıyordu.

Piyasalar bu anormalliği ilk olarak mart başında, rezervlerde sadece dış borç ödemeleri ve enerji ihracatları ile açıklanamayacak bir keskin düşüş yaşandığında fark etmişti. Bu durum JPMorgan Chase & Co. şirketinin yatırımcılara TL satma tavsiyesinde bulunmasına yol açmıştı. Merkez Bankası verilerine göre, net rezervler 22 Mart öncesindeki üç haftada 9 milyar dolar civarında düştü.”

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.