BM, Türkiye büyüme tahminini açıkladı

BM, Türkiye büyüme tahminini açıkladı

Türk ekonomisinin 2019 yılında yüzde 1,7 oranında büyümesinin tahmin edildiği belirtildi.

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlanan, “Dünyada Ekonomik Durum ve Beklentiler 2019’’ raporunda, Türk ekonomisinin 2019 yılında yüzde 1,7 oranında büyümesinin tahmin edildiği belirtildi.

Amerikanın Sesi Radyosunun haberine göre, Raporda Türkiye’nin 2019 yılında yüzde 1,7 oranında büyüyeceği belirtildi. Raporun Türkiye ile ilgili bölümünde, ekonomik büyümenin ulusal para biriminin değer kaybetmesi ve artan enflasyon nedeniyle 2018 yılında yavaşladığı belirtilerek genel ekonomik durumla ilgili şu ifadeler kullanıldı: 

“Türkiye’de 2018 yılında imalat sektörü esnek bir performans gösterdi. Emlak piyasası zayıfladı. Türk lirasındaki mevcut değer düşüklüğünün Türkiye'nin ihracatındaki büyümeyi bu yıl olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Yurt içi talebin yüksek enflasyon ve daha sıkı kredi koşullarından dolayı zayıf kalması bekleniyor. Türkiye ekonomisinin 
2018'de yüzde 3,5 oranında büyüdüğü ve 2019'da ise yüzde 1,7 oranında büyüyeceği tahmin edilmektedir.”

Raporda, Türkiye'de tüketici enflasyonunun, 2018 yılında Türk lirasının ciddi değer kaybından dolayı yüzde 16,1 olarak gerçekleştiğinin tahmin edildiği belirtildi. 2019 yılında ekonomik durgunluğa rağmen döviz kurundaki düşüşün etkisinin sürmesi nedeniyle tüketici enflasyonunun yüzde 10,2 olacağının tahmin edildiği kaydedildi. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.