BM'den Türkiye'ye "kaşıkçı" çağrısı

BM'den Türkiye'ye "kaşıkçı" çağrısı

BM’ye göre arama izni yetmez: İstanbul’da Suudi diplomatların dokunulmazlığı kalksın

A+A-

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komiseri Michelle Bachelet, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbetine ilişkin soruşturmanın sağlıklı yapılabilmesi için İstanbul’daki Suudi diplomatların dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Washington Post yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için Suudi başkonsolosluğuna gitmişti. Bu tarihten sonra gazeteciden haber alınamıyor.

İstanbul polisi, Kaşıkçı’nın kaybolmasından 13 gün sonra dün gece Suudi yetkililerin izin vermesi sonrası konsoloslukta ilk araştırmasını yapabilmişti. Suudi başkonsolosun konutunda arama izni de bugün öğle saatleri itibarıyla polise verildi.

Bachelet, son gelişmelerle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye ve Suudi Arabistan’ı Kaşıkçı’nın kaybolması ve öldürülmüş olma ihtimaliyle ilgili tüm bildiklerini açıklamaya çağırdı.

Diplomatik mekanların yanısıra yetkililerin sahip olduğu dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini belirten Bachelet,“Diplomatik dokunulmazlık, olanların ve sorumluların belirlenmesini engellemek için kullanılmamalıdır” diye konuştu.

Dokunulmazlıklar kaldırılmadığı için polis konsolosluk yetkililerini sorgulayamıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.