BM'den Türkiye'ye: Sınırları açın

BM'den Türkiye'ye: Sınırları açın

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Halep'ten kaçan binlerce Suriyeli’ye sınır kapısını açması için Türkiye'ye çağrıda bulundu.

A+A-

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Halep'ten kaçan binlerce Suriyeli’ye sınır kapısını açması için Türkiye'ye çağrıda bulundu.

UNHCR Sözcüsü William Spindler, zaten 2,5 milyon Suriyeli’ye ev sahipliği yapan Türkiye'nin yeni bir göç akınından endişe etmesini anlayışla karşıladıklarını belirtti.

Spindler, bununla birlikte, savaştan kaçan insanlara karşı uluslararası sorumluluğun yerine getirilmesini istedi.

Türkiye'nin yaralı ve muhtaç insanların sınırdan geçişine izin verdiğini fakat çok sayıda insanın sınır kapısında beklediğini belirten sözcü, "Türkiye'nin, şimdiye kadar yaptığı gibi, tehlikeden kaçan ve muhtaç tüm Suriyeli sivillere sınırlarını açmasını talep ediyoruz" dedi.

BM, uluslararası topluma Türkiye'nin yükünü paylaşma çağrısı da yaptı.

Hafta sonunda başlayan akın için Türk yetkililer sınırın gerekirse açılacağını ancak şimdilik Suriye topraklarında yardım kuruluşlarınca sağlanan desteğin yeterli olduğunu bildirmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün bu konuda, “Türkiye’den bu konuda tek başına sorumluluk alması beklenmesin” demişti.

Suriye Ordusu’nun Halep ve çevresinde Rusya, İran ve Hizbullah desteğiyle ilerlemesi sonucu onbinlerce kişi Türkiye sınırına yığıldı.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kaçacak kişilerin sayısının 600 bine ulaşabileceğini duyurmuştu.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.