BNP Paribas model portföyündeki hisseleri değiştirdi

BNP Paribas model portföyündeki hisseleri değiştirdi

BNP Paribas model portföyündeki hisselerde değişiklik yaptı

A+A-

BNP Paribas model portföyündeki hisselerde değişiklik yaptı. Rapora göre, Migros, TAV ve Yapı Kredi Bankası'nı model portföye eklenirken, Bizim Mağazaları, Enka İnşaat, İş Bankası C ve Trakya Cam model portföyden çıkartıldı.

BNP Paribas'ın raporunun ayrıntıları şu şekilde:

"Model portföyümüzde değişkliğe gidiyoruz, MGROS, TAVHL, YKBNK’ı model portföye ekliyoruz, portföyden BIZIM, ENKAI, ISCTR, TRKCM’ı çıkarıyoruz. 

EKGYO, AKBNK, MGROS, TAVHL, SAHOL, TOASO, GARAN, YKBNK, VAKBN hisseleri model portföyümüzde bulunuyor. 

En az tercih ettiğimiz hisseler ARCLK, PGSUS, KRDMD ve TTKOM’u en az tercih ettiğimiz hisseler listesinden çıkarıyoruz.

Bankalarda ağırlığımızı arttırıyoruz

Banka ağırlığı düşük Model portföyümüz yılbaşından bu yana BIST-100’e göre endeks üstünde %10 ve nominal bazda %18 getiri sağlamıştır. Model portföydeki bu güncellememizde bankaların ağırlığını cazip değerlemeleri (2017T F/K 5x) nedeniyle, faiz arttırımına devam edilme ihtimaline rağmen, 2,6 puan arttırarak endeks ağırlığının hafif altında olacak hale getiriyoruz. Tüketici kredi rezervlerinde azaltım ve genel karşılık oranlarının düşürülmesi, 2017 yılında bankaların aktif kalitesinin bozulmasını, düşük büyüme ve karlılık baskısı gibi olası olumsuzlukları bertaraf etmesi için yeterli destekler olduğunu düşündüğümüzden 2017 banka kar tahminlerimizde aşağı yönlü riskleri oldukça sınırlı görüyoruz. 

İtalyan ortağın sermaye yeterlilik endişeleri ve Yapı Kredi Bankası (YKBNK)’nın sektörün en düşük Tier-1 rasyosuna sahip olması sebebiyle hisse fiyatı son üç ayda endeks altında performans gösterdi. Ana ortağı Unicredit ilgili endişelerin varlık satışı yapabileceği beklentisi ile azalması ve cazip değerlemesi (2017T F/K: 4,4x) nedeniyle Model portföyümüze İş Bankası (ISCTR) yerine YKBNK’yi koyuyoruz. ISCTR’yi model portföyden çıkarma nedenimiz son dönemde gösterdiği kuvvetli fiyat performansıdır. Hisse, son üç ayda XBANK’a göre %8 daha iyi performans göstermiştir.

Mali sektör dışı hisselerden Migros (MGROS) ve TAV’ı (TAVHL) model portföyümüze ekliyoruz. %16 yıllık satış büyümesi ve benzerlerinin en iyisi olan %6 VAFÖK marjı sebebiyle MGROS’u beğeniyoruz. Şirket, karlı büyüme trendine rağmen benzerlerinin oldukça altında 6,5x VAFÖK çarpanıyla işlem görmektedir.

TAVHL’ı sadece döviz gelirleri olduğu için değil alkol ve tütüne gelen ÖTV zammı sonrası duty-free satışlarının olumlu etkileneceği beklentisi nedenleriyle fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Uluslararası operasyonlarının organik büyümeye devam etmesi ve yeni satın alımlar hisse için katalizör görevi görecektir.

Pegasus’u (PGSUS) en az tercih ettiğimiz şirketler listesinde tutarken, artan çelik ve plastik fiyatları nedeniyle son çeyrek marjlarının baskı altında kalabileceğini değerlendirdiğimiz ve pahalı gözüken değerlemesi (hedef değerine göre %7 primli) nedeniyle Arçelik’i (ARCLK) bu listeye ekliyoruz.

Kardemir’i (KRDMD), 3.çeyrek sonuna göre %12 değer kaybettikten sonra stabilize olmuş olması ve hissenin son üç aydaki %22 değer kaybı ile olumsuzlukların bir kısmını fiyatladığını düşündüğümüzden en az tercih ettiğimiz şirketler listesinden çıkarıyoruz.

Türk Telekom’u (TTKOM) en az tercih ettiğimiz şirketler listesimize eklediğimizden beri nominal bazda %8 düşmüş ve endeks altında %3 performans göstermiştir. Bu listeye eklememizin sebebi ciddi büyüklükte döviz bazlı kredi borcu olması olmasıydı. TL’nin değer kaybı tarafında en kötüyü gördüğümüzü değerlendirdiğimiz ve aynı zamanda hissenin olumsuzlukları fiyatladığını düşündüğümüzden en az tercih ettiğimiz şirketler listesinden çıkarıyoruz. "

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.