BNP Paribas model portföyünü değiştirdi

BNP Paribas model portföyünü değiştirdi

BNP Paribas, model portföyünden Tekfen Holding'i çıkarırken, portföyüne 3.10 TL hedef fiyatla Trakya Cam'ı ekledi

A+A-

BNP Paribas konu ile ilgili raporunda, Trakya Cam için 3,10 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesi verdiklerini belirtti.
    
Raporda şu değerlendirme yapıldı:

   
"Model Portföy hisselerimiz (ağırlık sırasıyla) : AKBNK / ENKAI / TOASO / SAHOL / TRKCM / BIZIM / ISCTR / YKBNK / EKGYO / GARAN"Banka ağırlığımız: yüzde 33.1 (BIST100 banka ağırlığı: yüzde 32.5) " En az tercih ettiğimiz hisseler: KRDMD / CCOLA / PGSUS Model Portföyümüzden Tekfen Holding'i (TKFEN) çıkarıp, Trakya  Cam'ı (TRKCM) ekliyoruz.
    
Yılbaşından beri nominal bazda yüzde 96 getiri sağlayan ve BIST-100'e göre rölatif %84 daha fazla getiri sağlayan Tekfen Holding'i model portföyümüzden çıkarıyoruz. Bu önemli pozitif ayrışmanın, ana nedeni 
Holding'in 2016 yılında üst üste aldığı projelerin toplam büyüklüğünün 4.1 milyar dolara ulaşmasıdır. Her ne kadar Tekfen'i orta vade için beğenmeye devam etsekte (temel bazda hisse için halen AL tavsiyemiz  yüzde 17 yukarı potansiyelle devam etmektedir) bu seviyelerden kar realizasyonu yapmayı uygun buluyoruz. 
    
Tekfen hissesini model portföye eklediğimiz, 23 Eylül'den bu yana BIST100'ün yüzde 5.1 üzerinde getiri sağlamıştır. Kısa vadede, holding yeni bir ihale alana kadar, hissenin soluklanabileceğini düşündüğümüzden portföyümüzden çıkarıyoruz.      
    
Doğalgaz fiyatındaki indirimin, orta vadede Trakya Cam'ı olumlu etkileyeceğini düşünerek portföyümüze ekliyoruz."
 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.