BNP ve Goldman'dan euro/dolar tahmini

BNP ve Goldman'dan euro/dolar tahmini

BNP ve Goldman Sachs, müşterileri için yayınladıkları notlarda euro/dolar paritesi ile igili olarak tahminlerini açıkladılar.

A+A-

BNP ve Goldman Sachs, müşterileri için yayınladıkları notlarda euro/dolar paritesi ile igili olarak tahminlerini açıkladılar.

BNP'nin müşteri notunda, Fed'in faiz artırmayacak olması ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) daha şahin bir sözlü yönlendirme yapmasıyla dolar ve euro arasındaki faiz farkının daha fazla açılmayacağını tahmin ettiğini belirtti.

BNP notunda, AMB önlemlerinin, döviz piyasalarını en çok ilgilendiren mevduat faizindeki indirim haricinde, derinlik ve genişlik anlamında öne çıkan tüm beklenti anketlerinden daha ileride olduğu belirtildi.

Euro, BNP'nin euro/dolar paritesinde kısa vadeli parite tahmini olan 1.1159'a yaklaşmış durumda bulunuyor. BNP, euro/dolar'da 1 Mart'ta açtığı uzun pozisyon tavsiyesinden yüzde 2.44 kar etti.

Aralarında Robin Brooks 'un da bulunduğu Goldman Sachs analistlerine göre ise euroda kısa vadeli aşağı yönlü işlemlerin risk-getiri oranı, Avrupa Merkez Bankası'nın son kararından sonra (AMB) cazibesini kaybetti.

Goldman, euro/dolar paritesinde 12 aylık hedefini 0.95 seviyesinde tutuyor. Goldman Sachs analistlerinin görüşüne göre AMB'nin üç faiz oranında da indirim ve parasal genişlemede artırım içeren ek teşvik açıklamasının ardından euroda görülen yükseliş, merkez bankasının daha fazla faiz indirimine gitme ihtimali nedeniyle “gerekçelendirilmedi”.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.