Bodrum Marina Doğan'dan alındı

Bodrum Marina Doğan'dan alındı

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün, Doğan Holding'in 17 yıldır işlettiği Milta Bodrum Marina'nın sözleşmesini, tek taraflı feshettiği öne sürüldü.

A+A-

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün, Doğan Holding'in 17 yıldır işlettiği Milta Bodrum Marina'nın sözleşmesini, kıyıda protokole ve projeye aykırı yapılaşmaya gidildiği gerekçesiyle tek taraflı feshettiği öne sürüldü. Bodrum Gündem gazetesinin internet sitesinden yayımladığı habere göre, Milli Emlak Genel Müdürlüğü müfettişleri, Doğan Holding'in 1999'dan bu yana işlettiği Milta Bodrum Marina'da yaptığı incelemede, marina içindeki kıyı yapılarının sözleşmeye, mevcut plan ve projelere aykırı olduğunu tespit etti. Müfettiş raporu üzerine genel müdürlük, sözleşmeyi tek taraflı feshetti.

Bunun üzerine Doğan Holding, eksiklikleri gidereceğini bildiren ve sözleşmenin yeniden uzatılmasını isteyen bir dilekçeyle, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne başvurdu. Genel müdürlüğün dilekçeyi incelemeye aldığı ve henüz sözleşmenin yenilenip yenilenmeyeceğine dair bir karara varmadığı öğrenildi. 

Bodrum'da 1976'da faaliyete geçen marina, 1988'e kadar T.C. Turizm Bankası A.Ş.'ye bağlı Turban Bodrum Marina İşletmesi adıyla hizmet vermişti. 1992'de iki yüzer iskele ilave edilerek kapasitesi 125'ten 275'e çıkarılan marina, 1 Aralık 1997'de özelleştirilerek, Karada Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından 49 yıllığına kiralanmıştı. Kapasiteye ise bir ponton daha ilave edilerek 375'e çıkarılmıştı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.