BOE başkanından Brexit uyarısı

BOE başkanından Brexit uyarısı

BOE Başkanı Carney, İngiltere'nin AB'den ayrılması halinde karşı karşıya kalınacak ekonomik riskler için uyardı

A+A-

BOE Başkanı Carney, İngiltere'nin AB'den ayrılması halinde karşı karşıya kalınacak ekonomik riskler için uyardı

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, 23 Haziran'da yapılacak referandumdan İngiltere'nin AB'den ayrılması yönünde bir karar çıkması halinde İngiliz ekonomisinin karşı karşıya kalacağı riskler konusunda uyardı.

Lordlar Kamarası'nda konuşma yapan Carney, AB'den ayrılma yönünde çıkacak bir referandum sonucunun ticaret, yatırımlar ve büyümeyi vurma potansiyeli nedeniyle İngiltere'nin ekonomik görünümü konusunda uzun süreli bir belirsizliğe yol açabileceğini ifade etti.

AB'den ayrılma yönünde bir kararın varlık fiyatlarını ve ekonomide kredi arzını da vurabileceğini belirten Carney, böyle
bir gelişmenin İngiltere'de deniz aşırı gelirler ile harcamalar arasındaki açığın finansmanını daha pahalı hale getireceği uyarısında da bulundu.

Carney konuşmasında, İngiltere'nin AB'den ayrılması halinde karşı karşıya kalacağı risklere ilişkin değerlendirmenin siyasi olmadığını vurgularken, risklerin hali hazırda ortaya çıkmaya başladıklarını da ifade etti.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.