BOE faizi beklentiler doğrultusunda tuttu

BOE faizi beklentiler doğrultusunda tuttu

BOE politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 0.5'te tuttu

A+A-

İngiltere Merkez Bankası (BOE) politika faizini Mayıs ayı toplantısında oybirliğiyle rekor düşük seviye olan yüzde 0.5'te tuttu ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkması durumunda sterlinde sert kayıplar yaşanabileceği uyarısını yaptı.

Banka tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması durumunda meydana gelecek ekonomik riskler arasında işsizlikte artış ve büyümede yavaşlama yaşanması ihtimallerinin de bulunduğunu söyledi.

BOE Başkanı Mark Carney daha önce yaptığı açıklamada, ülkenin AB'den ayrılmasını İngiltere'nin mali istikrarına yönelik en büyük yerel risk olarak değerlendirirken, bugün yaptığı açıklamada bunun küresel ekonomiye de zarar verebileceğini söyledi.

BOE Para Politikası Kurulu faizleri sabit tutma kararını 9-0 oybirliğiyle aldı ve Reuters anketine katılan ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda karar verdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.