Boeing'in CEO'su istifa etti

Boeing'in CEO'su istifa etti

Ekim 2018'den bu yana iki kez düşen 737 MAX modellerinin üretimini durduran dev şirketin yöneticisi Muilenburg, koltuğunu bıraktı.

A+A-

Ekim 2018'den bu yana iki kez düşen 737 MAX modellerinin üretimini durduran dev şirketin yöneticisi Muilenburg, koltuğunu bıraktı.İstifanın duyurulması için New York Borsası'nda Boeing hisselerinin işlemleri durduruldu

Etiyopya ve Malezya’ya ait 737 Max 8 model Boeing uçaklarının düşmesi ve 300’den fazla insanın hayatını kaybetmesinin ardından uçaklarda yazılımsal bir problem olduğunu kabul eden Boeing’in CEO’su Dennis Muilenburg istifasını verdi.

Muilenburg, yönetimindeki Boeing’in uzay programı Starliner’de de gecikmeler yaşaması istifanın ikinci nedeni olarak görülüyor.

Şirket geçen hafta sorunlu 737 Max modelinin üretimini Ocak ayından itibaren geçici olarak durduracağını ilan etmişti.

Boeing, 737 MAX'lerin bu yıl sonuna kadar tekrar havalanabileceğini umuyordu. Ancak, ABD'deki denetleyici kuruluşlar, modelin gökyüzüne dönmesine bu kadar çabuk onay vermeyeceklerini net bir şekilde söylediler.

Yeni CEO Calhoun

Boeing, David L. Calhoun'un yeni CEO ve başkan olarak atandığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada Dennis A. Muilenburg'un bugünden geçerli olmak üzere istifa ettiğini ve Calhoun'un 13 Ocak 2020'de göreve başlayacağını duyurdu. Boeing CFO'su Greg Smith ise kısa geçiş döneminde CEO vekili olarak görev yapacak.

Şirket, yönetim değişikliğini güvenin tekrar tesis etmek için  gerekli olduğunu belirtti

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.