Boeing'in üçüncü kabusu Dreamliner mı olacak

Boeing'in üçüncü kabusu Dreamliner mı olacak

737 NG ve 737 Max modelleri ile başı dertte olan Boeing için kötü bir haber de Dreamliner hakkında eski bir çalışanından geldi

A+A-

737 NG ve 737 Max modelleri ile başı dertte olan Boeing için kötü bir haber de Dreamliner hakkında eski bir çalışanından geldi.

Boeing firmasının eski bir çalışanı BBC'ye yaptığı açıklamada, 787 Dreamliner modeli uçaklardaki basıncın aniden düşmesi durumunda hayat kurtaran oksijen sisteminin çalışmayabileceğini ileri sürdü.

Boeing şirketi 2017 yılında oksijen tüplerinin bazılarında arıza tespit ettiklerini, ancak bu tüplerin uçaklardan kaldırıldığını savunuyor.

Şirketin eski kalite kontrol mühendisi John Barnett, yaptığı testlerin uçaklardaki oksijen sistemlerinin dörtte birinde arıza gösterdiğini, bu nedenle ihtiyaç halinde çalışmayabileceklerini söyledi.

Barnett, bir Boeing fabrikasında çalışanların şirketin kalite kontrol prosedürlerine sıklıkla uymadıklarını ve arızalı parçaların üretim aşamasında bilinçli olarak uçaklara monte edildiğini de öne sürdü.

Boeing şirketi bu suçlamaları reddediyor ve bütün uçak filolarının en üst düzey kalite ve güvenlik standardlarına uygun bir şekilde yapıldığını söylüyor.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.