Bofa Türkiye enflasyon tahminini yükseltti

Bofa Türkiye enflasyon tahminini yükseltti

BofA ML, Türkiye'nin 2018 ve 2019 yıllarına ilişkin büyüme tahminlerini düşürürken enflasyon tahminlerini yükseltti

A+A-

Bank of America Merrill Lynch (BofAML), 19 Ocak itibariyle küresel büyüme ve enflasyon tahminlerini yayınladı.

Banka, Türkiye'nin 2018 ve 2019 yıllarına ilişkin büyüme tahminlerini düşürürken, ortalama enflasyon tahminlerini yükseltti.

BofAML, Türkiye'nin 2018 yılına ilişkin ekonomik büyüme tahminini bir önceki haftaya göre yüzde 0.5 azaltarak yüzde 2.9'a, 2019 tahminini ise yüzde 0.2 azaltarak yüzde 3.5'e çekti.

Banka, Türkiye'nin 2018 ve 2019 yılları için enflasyon tahminini sırasıyla yüzde 1.5 artırarak yüzde 10.7'ye, yüzde 1.1 artırarak yüzde 9.0'a yükseltti.

BBVA da yüksek enflasyon bekliyor

Öte yandan aralarında Alvaro Ortiz ve Seda Güler'in de bulunduğu BBVA ekonomistlerinin Perşembe günkü bir e-posta notunda “Birinci çeyrekte baz etkisinin hızlı ama geçici bir düşüşü destekleyeceği geçiş döneminin ardından enflasyonun yıl boyunca yüksek kalmasını bekliyoruz.” ifadesi yer aldı.

Notta, “Piyasanın enflasyon beklentileri ve Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini arasındaki büyük fark dikkate alındığında, sıkılaştırmanın uzun bir süre devam etmesini bekliyoruz” dendi.

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.