Bofa ve JPMorgan hisse geri alımı yapacak

Bofa ve JPMorgan hisse geri alımı yapacak

JPMorgan Chase, 1,88 milyar dolarlık hisse geri alımı yapacağını açıkladı

A+A-

Bank of America Corp. (BofA), yönetim kurulunun 800 milyon dolarlık hisse geri alım programını onayladığını açıkladı. BofA bu hamleyle, hissedarlara daha fazla sermaye döndürme konusunda JPMorgan Chase & Co. ve Capital One Financial Corp.'a katıldı.

Kuzey Carolina merkezli the Charlotte'un Cuma günü bildirdiğine göre BofA'nın geri alımları, geçtiğimiz yıl açıklanan 4 milyar dolara artı oldu.

Şirketin açıklamasında “Fed, şirketin geri alım önerisine itiraz etmedi” ifadesi yer aldı. JPMorgan, Haziran'a kadar 1.8 milyar dolarlık ek geri alım yapacağını ifade etti. Fed geçtiğimiz yıl, 6.4 milyar dolarlık geri alım programını onaylamıştı.

JPMorgan'ın açıklamasının ardından gelen Credit Suisse AG'nin Perşembe günkü bir notunda, “Buna ne açıdan bakarsanız bakın, JPMorgan için net olarak olumlu bir durum” dedi.

JPMorgan'da rakam 1.88 milyar dolar

JPMorgan Chase, 1,88 milyar dolarlık hisse geri alımı yapacağını açıkladı. Aktif sıralamasında ABD'nin en büyük bankası olan JPMorgan Chase, 1,88 milyar dolarlık hisse geri alımı yapacağını açıklayarak karlılığına güvendiği mesajı verdi.

Banka tarafından Perşembe günü yayınlanan açıklamada bu geri alımın geçen yıl regülatörler tarafından onaylanan 6.4 milyar dolar büyüklüğündeki geri alım programının üzerine olabileceği belirtildi.

Banka, bu programın artırılması için Fed Guvernörler Kurulu'nun onayını aldığını duyurdu. JPMorgan Chase'in geri alımı bankanın hisselerine de olumlu yansıdı. Şirketin hisseleri Perşembe günü New York saati ile 17:15 itibariyle yüzde 0,9 prim yaptı.

11 Şubat'ta Ceo Jamie Dimon da bankanın 500 bin hissesini satın almak için 26,6 milyon dolarlık yatırım yapmıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.