BofA’dan piyasalar için kötü haber geldi

BofA’dan piyasalar için kötü haber geldi

ABD’li yatırım bankası Bank of America’ya göre faiz oranlarındaki artış ve düşük kurumsal kârlılıkların ‘zehirli karışımı’ hisse senetleri ve krediler için olumlu olmayacak.

A+A-

Michael Hartnett öncülüğündeki stratejistler ‘yüksek faiz, düşük kârlılık=kredi ve hisse senetleri için kötü kokteyl’ isimli rapor kaleme aldı.

Stratejistler, yılın ilk yarısında faiz şokları, ikinci yarısında da resesyon paniği nedeniyle her iki varlık sınıfı için negatif getiri beklentileri olduğunu belirtti.

ABD Merkez Bankası’nın şahinleşen söylemi, bu sene hisse senedi piyasalarında şok etkisi yarattı, MSCI Endeksi yüzde 5 düştü. Nasdaq Endeksinde de bu hafta teknoloji gibi hisselerin öncülüğünde düzeltme yaşandı.

Stratejistler Fed’in getiri eğrisinin gerisinde olduğunu ve bankanın gelecek hafta gerçekleşecek toplantıda faizleri 50 baz puan artırması gerektiğini dile getirdi.

Hisse senetleri için de Hartnett “New York Fed imalat aktivitesi gibi bazı öncü göstergeler düşmeye başladı. Bu da yüksek korelasyonlu hisse senetleri için olumsuz” yorumunu yaptı.

BofA’nın EPFR Global verilerine dayandırdığı rakamlara göre küresel hisse senetlerindeki satışa rağmen yılın ilk 13 gününde hisse senetlerine 52 milyar dolarlık giriş oldu. 2021’in aynı döneminde bu rakam 53 milyar dolardı.

İlgili Haberler