BofA'dan Türk şirketleri için kritik uyarı

BofA'dan Türk şirketleri için kritik uyarı

Bank of America Merrill Lynch Ekonomik Piyasa Değerlendirme Raporu'nda TL'deki zayıflığın Türk şirketleri vurabileceği uyarısında bulundu

A+A-

Bank of America Merrill Lynch, 11 Nisan tarihli Ekonomik Piyasa Değerlendirme Raporu'nu yayınladı. Raporda Türkiye ile ilgili analizlere de yer verildi.

Türk Lirası'nın zayıflığının şirket bilançolarını vurabileceğini ve finansal istikrar konusundaki endişelere neden olabileceğini belirten kurum spread'lerin de kendi görüşlerine göre yükselen riskleri yeteri kadar yansıtmadığını belirtti.

Kurumun değerlendirmesinde Türkiye'ye ilişkin risklerin Merkez Bankası'nın güvercinliği, jeopolitik gelişmeler ve anayasanın değiştirilmesine yönelik politik baskılar dolayısıyla arttığı vurgulandı.

Bu değerlendirmelerin ışığında kurum önümüzdeki aylarda risk priminin yükseleceğini öngördü. Kurum, politik risklerin azalması ve Merkez Bankası'nın daha şahin bir duruşa sahip olması durumunda Türkiye'nin avantajlarının görünür hale geleceğini ifade etti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.