Boj, faizleri daha fazla düşürmeyecek

Boj, faizleri daha fazla düşürmeyecek

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, Bank'nın ekonomiye ve tüketici fiyatlarına etkisini değerlendirmeden faiz oranlarını daha da düşürmeyeceğini söyledi

A+A-

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, Bank'nın ekonomiye ve tüketici fiyatlarına etkisini değerlendirmeden faiz oranlarını daha da düşürmeyeceğini söyledi.

 

Asahi gazetesine konuşan Kuroda, "Faiz oranlarını indirmek için oldukça bol alan var. Ancak negatif faizleri başarmak tek başına bizim öncelikli hedefimiz değil. Ekonomi ve fiyatlardaki gelişmeleri değerlendirmede faizleri daha negatif seviyelere itmeyeceğiz" dedi.

Negatif faiz kararını savunmaya da devam eden Kuroda, Negatif faiz ile amaçlarının mortgage faizlerini ve şirketlerin borçlanma maliyetlerini aşağı çekmek, ekonomiyi canlandırmak olduğunu ifade etti. Kuroda, negatif faiz politikasının arkasındaki düşünceyi bu hafta Şangay'da yapılacak G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısında da anlatacağını belirtti.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.