BoJ gevşek para politikasını sürdürecek

BoJ gevşek para politikasını sürdürecek

BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda, Banka'nın ultra gevşek para politikasını sürdürmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda, enflasyonun yüzde 2 hedefinden uzak olmaya devam ettiği ortamda Banka'nın ultra gevşek para politikasını sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Kuroda parlamentoda yaptığı konuşmada, "Enflasyonun yüzde 2 hedefindenuzat olduğu ortamda güçlü parasal gevşemeyi sabırlı şekilde devam ettirmeliyiz. Yüzde 2 enflasyon hedefinin başarılması olağanüstü önemli" diye konuştu.

Öte yandan Japonya Başbakanı Shinzo Abe, BOJ'un yüzde 2 enflasyon hedefini başarmak için "cesur' parasal gevşemeyi devam ettireceğini umduğunu söyledi. 

Konuşmasında, ekonominin güçlendiğine dair büyüyen işaretlere rağmen deflasyonun sona erdiğini ilan etmek için erken olduğunu da ifade eden Abe, "Deflasyonun sona ermesi fiyatların sürekli olarak düşmemesi ve Japonya'nın gelecekte yeniden deflasyona düşmeyeceğinden emin olunması anlamına geliyor. Bizim gelişmelere daha fazla bakmamız gerekli" diye konuştu.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.