BOJ :Kur savaşına girmedik

BOJ :Kur savaşına girmedik

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, negatif faiz uygulayarak bir kur savaşına girmiş olmadıklarını söyledi

A+A-

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, Banka'nın negatif faiz uygulayarak bir kur savasına girmediğini, negatif faiz uygulamasının anamcının borçlanma maliyetlerini düşürerek ekonomiyi canlandırmak olduğunu söyledi.

 

"Fed, ECB ve diğer büyük merkez bankaları gibi BOJ da para politikasını belirlerken bir kur seviyesi hedeflemiyor" diye konuşan Kuroda, "Faiz oranlarını ve getiri eğrisini aşağı iterek reel faizleri aşağı itmeyi, bu şekilde tüketim ve yatırımı canlandırmayı umuyoruz" diye konuştu.

Negatif faiz uygulamasının BOJ'un Japon devlet tahvili alımını zorlaştırmasını beklemediğini, ECB örneğine baktıklarında böyle bir risk görmediklerini ifade eden Kuroda, parasal genişlemeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Kuroda, "İhtiyaç olduğunda para politikasını daha da gevşetmekten çekinmeyeceğiz. Yüzde 2 enflasyon hedefine mümkün olan en yakın zamanda ulaşmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kuroda ayrıca bankaların negatif faizleri bireysel müşterilerine yansıtmalarını beklemediğini de vurguladı. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.