BOJ'da muhalif sesler yükseliyor

BOJ'da muhalif sesler yükseliyor

BOJ üyesi Kuichi, negatif faizlerin bankacılık sistemini istikrarsızlaştırabileceği uyarısı yaptı

A+A-

Japonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Takahide Kuichi, negatif faiz oranlarının Japonya'nın finansal sistemini, bankaların kar marjlarını sıkıştırarak istikrarsızlaştırabileceğini ifade etti.

Ocak ayı sonunda yapılan toplantıda negatif faiz kararı alınmasına muhalefet eden 4 üyeden biri olan Kuichi, ekonomide ve fiyatlarda şartların para politikasında bir gevşetmeyi haklı gösterecek kadar kötüleşmediğini savundu.

Kagoshima'da iş dünyası liderler ile bir araya gelen Kuichi, "Negatif faizin kusurlu tarafı, finansal kurumların gelirlerinde
daha fazla zarara neden olaraka finansal sistemin istikrarını azaltma potansiyeli olması. Negatif faiz uygulaması, eğer bankalar kamiletleri kredi kullanıcılarına yüksek faiz veya yüksek işlem ücretleri olarak yansıtmaya karar verirler ise geri tepebilir ve para politikasını sıkılaştırıcı yönde çalışabilir" diye konuştu.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.