BOJ:Suçlu negatif faiz politikası değil

BOJ:Suçlu negatif faiz politikası değil

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, hisse senedi piyasasındaki bozgunun nedeninin negatif faiz politikası olmadığını söyledi

A+A-

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, global hisse senedi fiyatlarında yaşanan sert düşüşün nedeninin BOJ'un negatif  faiz uygulamasına geçme kararı olmadığını savunurken, yaşanan düşüşün suçluyu olarak riskten kaçınma konusunda aşırıya kaçan yatırımcıları gösterdi. 

 

Tokyo Borsası'ndan 1 günlük tatilin ardından düşüşe kaldığı yerden devam etmesini ve Nikkei 225 Endeksi'nin son 15 ayın en düşük seviyesine gelmesini değerlendiren Kuroda, negatif faizlerin borçlanma maliyetlerini düşüreek ekomnomiyi canlandıracağını belirterek, aldıkları bu politika kararının banka karlarını daha da sıkıştıracağı endişelerini ateşleyerek piyasadaki kargaşanın kötüleşmesine yol açtığı eleştrilerini reddetti.

Kuroda, "Piyasalda yaşanan kargaşanın arkasında BOJ'un negatif faiz politikasının olduğunu düşünmüyorum. Riskten kaçınmada aşırılığın global yatırımcılar arasında yayılması bu kargaşada etkili oldu. Biz, parasal genişleme programı uygulamaya başladığımızdan bu yana BOJ'un yüzde 2 fiyat istikrarı hedefini yakalamak için ne gerekiyorsa yapacağını
sürükli olarak ifade ettik" diye konuştu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.