Borsa 2006'da halka arz edilecek

Borsa 2006'da halka arz edilecek

Borsa İstanbul Başkanı Turhan, BIST’in halka arzının 2016’nın ilk çeyreğinde olabileceğini belirtti.

A+A-

Borsa İstanbul’un halka arzında tarih netleşiyor. Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Borsa İstanbul halka arzı konusundaki çalışmalar için Bakanlar Kurulu kararının imzaya açıldığını belirterek, halka arzın 2015 yılının sonunda ya da 2016 yılının ilk çeyreğinde olabileceğini söyledi.

Katıldığı bir konferansta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turhan, BIST'in halka arzını başlatmak için Bakanlar Kurulu kararını beklediklerini söylerken, "Bakanlar Kurulu kararı imzaya açılmış durumda, tamamlanmasından sonra süratle çalışmalara başlayacağız... Öngördüğümüz takvim yetişirse 2015 yılının sonunda, ama şu an genel piyasa şartları da dikkate alındığında daha gerçekçi olan 2016 yılının ilk çeyreği olabilir" dedi ve ekledi: "Mümkün mertebe erken ve başarılı bir halka arz gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Halka arzın başarıyla gerçekleşmesi açısından bu aşamada yapmayı planladığımız stratejik ortaklıkların ikinci aşaması, yani finansal kuruluşlarla gerçekleştirilecek ortaklıklar da çok büyük önem taşıyor."

Nasdaq OMX ile yaptıkları teknolojik ortaklığın ardından planlan stratejik ortaklıkları yılsonuna kadar bitirerek 2015 yılının başında ilan etmeyi hedeflediklerini söyleyen Turhan, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti. Turhan, Borsa İstanbul'a yönelik güçlü bir yatırımcı ilgisi olduğunu belirtti.

Londra merkezli hisse senedi platformu BATS Chi-X, 3 Kasım tarihinden itibaren işlem platformunda BIST'te en yüksek likiditeye sahip hisseleri sunmaya başlayacağını açıklarken, bu gelişmeyi değerlendiren Turhan, "BATS Chi-X AB direktifleri çerçevesinde faaliyet gösteren bir platform. Çok taraflı alışveriş platformu olarak bilinen bir piyasa, borsalardan farklı. Bu piyasalarda kotasyon yok. Borsalarda oluşan fiyatlar baz ve referans alınarak burada yatırımcılar işlem yapıyor. Firma şu anda ilk başta BIST'ten bazı pay senetleriyle işlem başlatacağını söylüyor" diye konuştu. Turhan bu alanda rekabeti her zaman istediklerini belirterek bunun katkı sağlayacağını da söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.